Vacanță la Barcelona - obiective turistice

Obiective turistice din Barcelona

Dacă aveți în plan o vacanța în afara granițelor vă recomand cu încredere să treceți în capul listei destinația Barcelona. Orașul lui Gaudi sau orașul miracolelor, după cum l-a numit Eduardo Mendoza, capitala Cataloniei este impresionantă, te copleșește prin numeroasele atracții turistice pe care le oferă, prin arhitectura uimitoare conturată de marele Antoni Gaudi, el dând un aer aparte acestui oraș, o magie și un stil inconfundabil.

Metropola catalană este destul de ușor de explorat, oferind turiștilor o rețea de transport foarte bine organizată. Eu am ales, destul de inspirat, Bus-ul Turistic (27 de euro biletul pentru 2 zile plus un card de reduceri de 10-15% la majoritatea obiectivelor turistice), care m-a ghidat în plimbarile prin oraș și mi-a oferit informații prețioase despre locurile ce aveam să le vizitez.

Ideal ar fi ca vacanța să debuteze cu o plimbare pe faimoasa stradă La Rambla, o zonă întotdeauna animată pe care o veți străbate printr-o mulțime de comercianți, muzicanți, oameni-statui și turiști. Sau de ce nu, poate veți alege să vă odihniniți la o porție de paella și un pahar de sangria într-un restaurant cu specific catalan.

În continuare voi descrie pe scurt principalele atracții turistice ale orașului și voi încerca, prin imagini, să vă conving că Barcelona este o destinație superbă pentru o vacanță în afara țării.

Casa Batllo:

Cunoscută ca și Casa Oaselor și inspirată din natură, Casa Batllo este o operă magistrală care uimește atât la exterior, cât și în interior prin evitarea liniilor drepte și folosirea formelor ondulate. Gaudi a creat o frumusețe fără seamăn. Prețul pentru un bilet de intrare care include și ghid audio este de 21.5 euro.

Parcul Guell:

Menit să devină o cetate-grădină, Parcul Guell te atrage încă de la intrare prin cele două clădiri sub formă de ciupercă, desprinse parcă dintr-un basm. O scară prezidată de un dragon duce către sala celor o sută de coloane, deasupra întinzându-se marea piață circulară ce oferă un punct de belvedere extraordinar asupra orașului. Cele mai multe suprafețe sunt acoperite cu un mozaic ondulat denumit Trencadis, în care sunt încastrate bucăți de ceramică sau sticlă colorată. Prețul unui bilet de intrare este de 8 euro.

Tibidabo:

Pentru cea mai spectaculoasă panoramă asupra orașului va trebui să urcați pe colina Tibidabo, unde veți ajunge călătorind cu Tramvaiul Albastru (3 euro calatoria), iar mai apoi cu funicularul (6 euro dus-întors). Aici veți găsi un parc de distracții, un turn de telecomunicații și templul Expiatori del Sagrat Cor.

Sagrada Familia:

Cu siguranță merită vizitată și grandioasa catedrală Sagrada Familia (19.3 euro - intrare plus ghid audio), cea mai renumită și mai impunătoare creație a lui Gaudi, cea căreia i-a dedicat ultimii 15 ani din viață și care încă nu este finalizată – Clientul meu nu se grăbește, declara marele arhitect.

Montjuic:

Luând telefericul (10.3 euro dus-întors) din apropierea Complexului Olimpic vei urca pe colina Montjuic care domină zona portului și oferă priveliști splendide asupra metropolei. Tot aici te poți plimba pe zidurile castelului Montjuic, construit sub formă de stea, iar mai apoi poți admira fumusețea portului și a Mediteranei ce se întinde la picioarele tale.

Camp Nou – FC Barcelona:

Unul dintre cele mai mari stadioane de pe mapamond, probabil cea mai bună echipă de fotbal din lume în acest moment, vă aflați într-un stadion cu... 98787 de locuri, o atmosferă fantastică și un muzeu cu cele mai valoroase trofee din lumea fotbalului. Dacă ești un fan al fotbalului, acesta este cu siguranță primul obiectiv care va trebui vizitat (23 de euro pentru un tur complet). Și nu uita de aparatul foto, cu siguranță vei vrea să rămâi cu ceva amintiri de aici.

Piața La Boqueria – La Rambla:

Plimbându-te pe Rambla, obligatoriu va trebui să faci și o vizită în cea mai faimoasă piață din Barcelona – Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Este un simbol al gastronomiei catalane unde veți fi uimiți de multitudinea de produse și ingrediente, de la simplu la exotic, aici puteți găsi orice aliment care vă trece prin minte.

Fântâna magică de la Montjuic și Piața Cascadelor:

La baza Muzeului Național de Artă al Cataloniei, la finalul treptelor ce coboară de pe colina Montjuic, spre Piața Spaniei se află Fântâna Magică – Font Magica – ce oferă un impresionant spectacol de apă, lumini, sunet și culoare. Din păcate functionează doar seara în zilele de weekend pentru câteva ore.

Barcelona uimește la fiecare pas și întotdeauna mai are ceva de oferit. Recomand să vă rezervați cel puțin 5 zile pentru a vă putea bucura de toate frumusețile pe care le ascunde această destinație turistică.

Postat de spooker Joi, 16 Ianuarie 2014 la ora 23:15 în categoria Turism


Ai ceva de spus?

*

*

*
caractere rămase din disponibile.

Când postezi un comentariu încearcă să ții cont de aceste reguli!

      

IP-ul tău public este 3.92.91.54, folosești sistemul de operare necunoscut, o rezoluție de pixeli și browser necunoscut !

Dacă am dreptate dă-mi un like pe Facebook!