Început de săptămână la Azuga, Valea Prahovei

Ca să încep bine săptămâna, luni m-am hotărât să plec într-o plimbare la munte pe Valea Prahovei. Am ales această zi din săptămână deoarece nu suport țigănia și agitația care se formează weekend de weekend în această regiune turistică. Zis și făcut, dis-de-dimineață mi-am luat rucsacul și camera foto, am sărit în mașină și fără să mă gândesc unde exact vreau să ajung, am pornit pe DN1. Pe drum m-am hotărât să merg la pârtia Sorica din Azuga, așa că în mai puțin de două ore eram la baza pârtiei plătind taxa de intrare (7 lei pentru toată ziua).
Neavând treabă cu schiatul și cum pe această pârtie nu era voie cu sania, am decis să sar repede în telegondolă (30 lei bilet întreg dus-întors) și să urc frumușel pentru o mică plimbare pe munte.

Odată ajuns sus pe culmea Sorica din munții Baiului, undeva în jurul altitudinii de 1500 m, am rămas uluit... Un punct de belvedere minunat, la vest vedeam Bucegii în toată splendoarea lor, acoperiți de câțiva norișori, la est în depărtare se zăreau ușor munții Neamțului, la nord era stațiunea Azuga cu vârfurile Clăbucetul Taurului și Clăbucetul Azuga pe fundal. Minunat!

Era destul de frig și bătea și vântul binișor dar asta nu m-a împiedicat să fac vreo câteva zeci de fotografii și să mă plimb puțin prin împrejurimi. Vremea era perfectă pentru aparatul foto, era soare în jurul meu și în apropiere, iar în depărtare erau câțiva nori negrișori de ninsoare, creând un contrast excelent. Dupa ceva timp a început să fulguiască ușor și simțeam frigul din ce în ce mai tare, așa că am luat-o ușurel spre telegondolă pentru coborâre. Dacă la urcare a fost destul de ok (doar câteva emoții din cauza fricii mele de înălțime), pentru coborâre nu pot spune același lucru, trebuie să recunosc că mi-au tremurat puțin picioarele, mai ales când am plecat de pe loc și aveam impresia că o să cad în gol :).
Mă opresc aici din povestit și vă spun că acest loc, ca multe alte locuri din România, merită văzut.
Avem o țară adorabilă, ne mai trebuie doar timp și răbdare ca să o descoperim.

Postat de spooker Miercuri, 25 Ianuarie 2012 la ora 22:42 în categoria Turism


Început de săptămână la Azuga, Valea Prahovei - 2 comentarii:
1. avatar
trebuie sa-l cinstesti pe ala care te-a indrumat acolo :D
2. avatar
spooker a scris pe 30 Ianuarie 2012, ora 17:14
Desigur. Te aștept pe la București ;)
Ai ceva de spus?

*

*

*
caractere rămase din disponibile.

Când postezi un comentariu încearcă să ții cont de aceste reguli!

      

IP-ul tău public este 34.239.158.223, folosești sistemul de operare necunoscut, o rezoluție de pixeli și browser necunoscut !

Dacă am dreptate dă-mi un like pe Facebook!